Visst är det jobbigt med engagerade människor? Jag vet. Mitt miljöengagemang är ganska stort men det gäller mest att göra det jag kan göra själv, jag pushar oftast inte på andra folk att de också ska bry sig (förutom om de lägger mjölkkartonger eller plåtförpackningar i de vanliga brännbara soporna i mitt hem, då kan de far å få en liten avhyvling faktiskt). Men igår visade SVT dokumentären Home, och jag tycker faktiskt att folk ska se den. Den är jävligt lång, och jävligt tung, en stund emot slutet låg jag faktiskt i fosterställning i Fredriks knä men nu har jag en större ångestkapacitet än normalmänniskan också.

Den här dokumentären visar konkret hur vår planet har påverkats av oss de senaste hundra åren - inte bara smältande inlandsisar, det är så mycket mer. Det här är det mest inspirerande och domedagsosande jag sett på ämnet, men det finns lite hopp i slutet där också (annars hade jag nog varit lite, lite självmordsbenägen idag).

Den har inte kommit upp på SVT play, vet inte om den kommer att göra det, men den finns på youtube, här. Kom igen, se den, kanske med lite bullar till, visa att det finns en vilja att bry sig i människorna i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar