Essie Smokin' Hot i solnedgång. Öh, det lät pretto. Men alltså, vi går emot såna tider där vi har soluppgång och solnedgång och inte mycket däremellan så det var tvunget. Och varför jag måste påpeka att det var solnedgång är för att det manipulerar färgen lite. Den här grålerbruna färgen drar åt olika håll helt beroende på ljuset.

Jag la ordern på det här lacket och Merino Cool från samma märke i början av månaden och sen dess har jag börjat forska i vilka märken som testar på djur och inte. China Glaze, Nubar, Zoya och de allra allra flesta nagellackstillverkarna är cruelty-free, Nubar är till och med ett veganmärke. Så länge man inte köper från de här stora vanliga märkena som Maxfactor, L'Oreal, Maybelline osv. så är man ganska säker. Essie testar själva inte på djur, men ägs tyvärr numera av L'Oreal som gör det och därför blir det här mina första och sista Essie-lack, jag kan inte längre med gott samvete ge pengar till företag som testar på djur. Väldigt synd då de gör otroligt fina cremelack.

Jag har börjat byta ut allt mitt smink mot cruelty-free alternativ också. Det har varit ganska svårt att slita sig från vissa saker, de här man använder varje dag som foundation och mascara som man liksom avgudar och svär trohet vid. Min mascara, Great Lash från Maybelline, har jag använt i flera år, och min sista flaska har inte tagit slut än. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa efter det, men det är fan dags att ta lite ansvar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar